Als je hond uitvalt naar honden

Afgelopen tijd zijn er weer een aantal mensen met hun hond(je) bij mij geweest omdat hun hond(je) uitvalt naar andere honden.

Uitvallen naar andere honden is vaak een groot probleem voor hond en baas, een probleem waar je vast wat aan wilt doen. Een probleem wat eigenlijk steeds erger wordt als je er niets aan doet, als je niet “de juiste stappen” neemt.

Kleine stapjes

Een écht probleem oplossen gaat in kleine stapjes. Het gaat niet zomaar, het gaat niet snel en er is geen quick fix. Je hebt onvoldoende aan het advies van een mede “hondeneigenaar” of een “vrijwillige adviseur”. Je gaat naar iemand die ervoor geleerd heeft en er ervaring mee heeft.

De “juiste stappen” in de training voor als jouw hond uitvalt naar andere honden, begeleid ik in een traject van 5 afspraken. Tijdens die afspraken kan ik afstemmen op jou en je hond, ik kan de trainingsmethode afstemmen en ik kan inhaken op wat er thuis gebeurd en gedaan is.

Individueel coachings traject

Dat noem ik “een individueel coachings-traject”. In dat coachingstraject geef ik jou handvatten en begeleid ik jouw stappen in de training van en met jouw hond. En tijdens dat traject zet jij met jouw hond steeds “de grootst mogelijke kleine stap”.

Hoe groot is die stap? Te groot, zodat alles mis gaat en je weer opnieuw kunt beginnen? We vragen ons dan af: waardoor is die stap te groot, wat heeft er voor gezorgd dat je de stapjes niet kleiner gemaakt hebt?

Ga speuren met je hond

En een advies wat ik eigenlijk altijd geef tijdens zo’n coachings-traject is: ga speuren met je hond. Individueel en in een prikkelarme omgeving beginnen en steeds een zo groot mogelijk klein stapje nemen. En ik begeleid weer de stappen.

Je kunt als je een uitvallende hond hebt, al vast tips aanvragen via mijn website https://uitvallendehond.nl/ en wil je al wat gaan samenwerken en zoeken met je hond: je kunt zoekspelletjes aanvragen via mijn website https://speurhondenschoollelystad.nl/

Plaats een reactie