Als kwaliteiten valkuilen worden

Als kwaliteiten valkuilen worden. Ja, wanneer is dat? De ene mens heeft andere kwaliteiten dan de andere mens. De ene mens is bedachtzaam, de andere impulsief. De ene mens kan goed luisteren, de ander is creatief. Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Dat is óók zo bij honden.

Wat is de kwaliteit van jouw hond

Stel: je bent een hond en men heeft jou speciaal gefokt om wild op te drijven. Of om klein ongedierte op te zoeken in hun hol. Of je bent een hond die snel moet reageren bij onraad. Dat zijn kwaliteiten waarop jij geselecteerd bent, als hond zijnde. Die kwaliteiten heeft men gebruikt door verder met jou te fokken. Die kwaliteit is wat je goed kan en wat je graag doet.

Natuurlijke behoefte

Wat als je onvoldoende aangeboden krijgt wat je graag doet? Wat dan? Ga je als hond dan gedrag vertonen waardoor aan die natuurlijke behoefte, die in jou zit, voldaan wordt? Wordt dit gedrag een valkuil, omdat je er in doorslaat, of omdat het niet in goede banen geleidt wordt?

Wat moet jij als hondenbaas doen

Gaat jouw hond bijvoorbeeld jagen, op wild, of op fietsers? Valt hij uit?
Wat moet je als eigenaar van je hond doen om tegemoet te komen aan de natuurlijke behoeftes en kwaliteiten van jouw hond?

Meer weten

Wil jij weten wat jij kunt doen? Voor meer informatie kun je gewoon deze mail beantwoorden of je vult het contact formulier in via een klik op de rode knop. Ik neem dan contact met je op.

Plaats een reactie

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?