Het is niet jouw schuld

Of ik nog gedragstherapeut voor honden ben?
Jazeker, gedragstherapie voor honden, dat de basis van mijn werkzaamheden bij Hond en Baas.
Ik richt mij tegenwoordig op een bepaalde groep mensen, namelijk op eigenaren die een hond hebben die uitvalt naar andere honden. Want ik heb ook een hond gehad die uitviel naar andere honden, en weet dus hoe dat is.

Uitvallende hond

Honden gedrag wat een probleem kan zijn voor jou of jouw hond, zoals het uitvallen naar andere honden hebben is niet de “schuld” van de baas.
Dat honden uitvallen naar andere honden komt door een onderliggende emotie bij de hond, een leerervaring bij de hond. Daar moet dus wat aan gedaan worden, en de handvatten voor de training daarvoor, die kan ik je geven.

Wat doet dat met jou

Het doet ook wel wat met jou als je hond uitvalt, weet ik uit ervaring als eigenaar van een uitvallende hond. En wat dat met jou doet, kan heel goed te maken hebben met jouw onbewuste patronen. Herken je dat, dat iemand je een advies geeft over wat je anders moet doen, maar dat werkt bij jou helemaal niet. Jouw gevoel zegt heel wat anders, en waar komt toch vandaan?

Onbewuste patronen

Die patronen, wat zijn dat dan? Het is kort gezegd gedrag of gevoel wat je automatisch krijgt als er iets gebeurd. Daar ben je je dus niet bewust van, dat gaat onbewust. Bijvoorbeeld als jouw hond uitvalt naar andere honden, maar ook met andere dingen in je leven. Als je je bewust wordt van je patronen, dan weet je waar je aan kunt werken, als je dat wilt. Daar help je hond dan weet mee, en uiteraard jezelf.

Wat is de onderliggende oorzaak

Dat wil je te weten komen. Wat is de onderliggende oorzaak van het gedrag van mijn hond. Waarom valt mijn hond uit naar andere honden en wat kan ik daar aan doen. Maar ook: waarom reageer ik zoals ik dat doe. Waar komt dat vandaan. Waarom voel ik me zoals ik me voel als mijn hond uitvalt, en hoe kan ik dat gevoel veranderen. En wat heeft mijn gevoel of mijn gedrag dan weer voor een invloed op mijn hond.

Wil je hier mee aan de slag? Ik help je graag!


Plaats een reactie