Je doet het goed

Je doet het goed… Echt waar! Twijfel jij soms enorm aan jezelf? Ben je al een hele tijd bezig om het uitvallen van jouw hond naar andere honden onder controle te krijgen? Gaat het met ups en downs, maar elke keer als je denkt dat het weer beter gaat, komt er weer die tegenslag. Dan gebeurt er weer iets waardoor je hond weer uitvalt.

Onrustig gevoel

Bij het uitlaten van je hond krijg je meteen al dat onrustige gevoel. Angst voor wat er misschien gaat gebeuren, en de vraag ‘wat doe ik nu verkeerd?’ En die vraag hoor ik heel vaak terug. ‘Wat doe ik verkeerd? Waarom gaat het niet beter en valt mijn hond nog steeds regelmatig uit. Het lijkt wel of het steeds erger wordt. Ik wil je heel graag meegeven dat je het al goed doet! Echt waar! En misschien denk je wel, ‘ja, dat is wel leuk dat je dat zegt, maar ik heb nog wel last van mijn hond die steeds uitvalt’.

Motivatie

En dat klopt. Maar de eerste stap is er wel! En dat is MOTIVATIE om nog steeds weer iets nieuws te beginnen en stappen te zetten. Nog steeds de hoop niet opgeven. Want wie elke keer nieuwe kennis blijft opdoen, open staat om vaardigheden te leren, en door gaat…..diegene zal het uiteindelijk lukken om het uitvallen van zijn hond te verminderen.

Nieuwe dingen leren

Ik kan mezelf namelijk ook alleen maar specialiseren in hondengedrag op het moment dat ik veel scholing doe. Veel cursussen, opleidingen, en continue bijscholing en werkervaring krijg. Dat lukt me niet door alleen thuis te zitten en niks te ondernemen. Alles wat je doet, alles wat je weet, dat heb je gedaan door deze eerste belangrijke stap! En dat is MOTIVATIE om nieuwe dingen te leren.

Focus op het juiste

Even terugkomend op het uitvallen van je hond. Dat kan zeker veranderen. Alleen…..zorg dat je de focus gaat leggen op het juiste. En dat is juist NIET door je hond alleen proberen af te leiden, of door alleen maar de situatie te vermijden. Want daar ligt juist NIET de sleutel tot een blijvende verandering.

Individueel

Hoe je dat wel doet? Dat kun je leren in een individueel coach traject. Was het maar zo makkelijk dat ik je dat in 1 mailtje kon leren. Helaas heb ik dit wondermiddel niet tot mijn beschikking. Als je hond uitvalt kan dat met verschillende onderliggende oorzaken te maken hebben. We gaan op zoek wat voor jouw hond en jou werkt om een verandering in het gedrag te krijgen. Maatwerk dus.

Cursus

Ik kan je wel in een cursus van 3 mailtjes al heel veel informatie geven en antwoorden bezorgen die met het uitval gedrag van je hond te maken kunnen hebben. De prijs voor deze cursus is nog 19.95 ipv 49,95 euro.

Twijfel niet langer

Als je al een tijdje twijfelt om weer aan de slag te gaan met het uitval gedrag van jouw hond, dan is nu het moment! Twijfel niet langer!

Klik op deze link voor meer informatie https://uitvallendehond.nl/waarom-valt-mijn-hond-uit-naar-andere-honden/

Hartelijke groet,

Sjoukje Lautenbach
Praktijk voor Hond en Baas

Plaats een reactie