Over ons

Ik had ook een hond die veel ruimte nodig had, een hond die uitviel, naar andere honden.

Op het Kynocongres 2016, wist ik het zeker, hier wil ik wat mee!
Het ging over pathologisch gedrag bij honden. Voor mij als gedragstherapeut voor honden natuurlijk enorm interessant. Waar de laatste spreker die dag het over had raakte mij enorm.
Als eigenaar van een uitvallende hond…

Want een uitvallende hond had ik zelf ook. En wat hield ik van hem.
Maar het hebben van een uitvallende hond is voor de eigenaar ook een hele zorg.
Op een bepaald moment wil je als eigenaar van een uitvallende hond misschien ook hulp.
Want stress is besmettelijk, van eigenaar op hond, maar ook van hond op eigenaar.

Ik wil met mijn kennis en ervaring op dit gebied gebruiken…ik wil eigenaren van uitvallende honden helpen!

Coachen van eigenaren, speuren of spiegelen met honden die uitvallen, daar kan ik als gedragsdeskundige van honden en coach voor mensen die gericht is op verandering wel wat mee!

Kan ik jou en jouw hond helpen?

Wil je vrijblijvend meer informatie?


In het kort wat over mij

Als klein kind waren er al honden in mijn leven, en in 2003 heb ik besloten om van mijn hobby mijn werk te maken.

In 2007 ben ik afgestudeerd als gedragstherapeut voor honden (Martin Gaus Academie).

Tijdens mijn werk als gedragstherapeut voor honden kwam ik er steeds meer achter dat honden als ze hun neus mogen gebruiken, beter geholpen kunnen worden. In 2012 ben ik o.a. daarom de instructeursopleiding Praktijkspeuren, (STC / Henk Bouman) gaan doen.

Om op de hoogte te blijven dan de nieuwste inzichten /  trainingsmethodes voor honden heb ik onder andere in 2014 de cursus BAT (Behavior Adjustment Training, Grisha Stuwart, cursus De Laar) gedaan.

Daar kwam ik in contact met Gerd, wat maakte dat ik enthousiast werd om het speuren naar geuren te combineren met de kennis die ik heb als voormalig verpleegkundige. Ik ben dat zelfde jaar bij Gerd de opleiding training diabetes-hulphond gaan doen (Diabetic Alert Dog, Gerd Köhler, Duitsland).

In 2016 heb ik mij meer verdiept in de theoretische achtergrond van neuswerk met honden Neuswerk 1 en 2 ( Tinley).

De mens gerichte opleiding Transformatie coaching (Academie voor Holistisch Coachen, Amersfoort) heb ik in november 2017 afgerond. Deze coach opleiding heb ik gevolgd om jou als eigenaar nog beter te kunnen begeleiden. Want als honden eigenaar ben je degene die het (verander) proces voor jouw hond en / of voor jezelf moet aangaan. Ik ben aan de zijlijn aanwezig.

In 2019 heb ik module 1 van de individuele opleiding spiegelen met honden bij Tanja van Doesburg gevolgd, deze kennis neem ik ook mee in mijn coachingstrajecten, evenals vele andere werkvormen die ik in de loop der tijd heb geleerd.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?