Speuren met je hond helpt

Waarom helpt het om met je hond te gaan speuren als je hond uitvalt naar andere honden?

Speuren met je hond is voor alle honden ontzettend fijn. Speuren met je hond is een manier om tegemoet te komen aan natuurlijke behoeftes van een hond. Alle honden gebruiken hun neus, het gebruik van de neus is natuurlijk gedrag van een hond. Door hun neus te gebruiken verzamelen honden informatie.

Ontspannend

Het kan voor hond (en baas) ontspannend werken om te speuren. Speuren kan zorgen voor mentale uitdaging van je hond. Als speurteam zijn jij en je hond aan het samenwerken, jullie band groeit. We zorgen er tijdens de lessen voor, dat de hond positieve ervaringen heeft. Dat doen we door de juiste opbouw in de lessen, zodat de hond, door zijn neus te gebruiken, succes heeft.

Iedere hond kan speuren

Iedere hond kan zijn speuren. De ene hond heeft meer last van een bepaalde afleiding dan de andere hond. We houden in de lessen rekening met de mogelijkheden van de hond en de baas. We gaan voor succes in de speurles. Je hond gaat leren om prikkels die afleiden, te negeren. Jouw hond gaat zich concentreren op het speuren.

Zelfvertrouwen

Jouw hond krijgt succes ervaringen met wat hij van nature kan, zijn zelfvertrouwen groeit, hij wordt mentaal uitgedaagd, hij gaat afleidende prikkels negeren, zijn stress emmertje wordt minder vol, hij gaat minder uitvallen. Dat en meer gebeurt er als je met je hond gaat speuren. Speuren helpt uitvallen te veranderen.

Coach traject

Ik adviseer tijdens een coach traject voor (eigenaren met) uitvallende honden, om óók met hun hond te gaan speuren. Speuren met honden is één van de werkvormen die ik als gedragsdeskundige voor honden gebruik tijdens mijn coaching.

Wil je meer weten? Dat kan door je vraag te stellen door middel van het beantwoorden van deze mail of kijk op https://uitvallendehond.nl/waarom-valt-mijn-hond-uit-naar-andere-honden/

Plaats een reactie