Speuren met jouw uitvallende hond

Hoe gaat dat dan, speuren met mijn uitvallende hond?
En hoe kan dat speuren dan helpen om uitvallen te veranderen?
Dit schreef ik er eerder al eens over:


“Speuren helpt als jouw hond uitvalt? Hoe dan?!

Speuren is iets wat jouw hond leuk vindt om te doen. Jouw hond kán ook speuren, het is natuurlijk gedrag van iedere hond. Omdat er in de lessen voor gezorgd wordt dat er steeds succes is, groeit het zelfvertrouwen van jouw hond.

Speuren is een activiteit waarbij jouw hond zich moet concentreren. Als er in de omgeving een hond is, die normaal gesproken zijn aandacht zou trekken, gaat jouw hond dat steeds meer negeren, omdat hij bezig is. Bezig met iets wat hij graag doet. Jouw hond gaat andere honden negeren ipv er op focussen en stress opbouwen…Hoe mooi is dat!?

Natuurlijk gaat dat geleidelijk, je hond moet eerst honden op grotere afstand gaan negeren. De stappen op weg naar een verandering zijn klein. Je begint met individuele lessen. Uiteindelijk kan jouw hond misschien wel speuren terwijl er andere honden in een groepje aanwezig zijn. Of zijn andere honden in een groepje zelfs een positieve associatie. Geweldig toch?”

Als je hulp wilt omdat jouw hond uitvalt naar andere honden, begin je met een individueel traject waarin we óók kunnen gaan speuren. Tijdens de afspraken van het “uitvallende hond” traject, krijg je handvatten voor de training om het uitval gedrag te veranderen. Dat gaat stap voor stap en is afgestemd op jouw situatie.

Maatwerk dus. Meer weten? Beantwoord deze mail of mail naar:
info@hondentrainingenadvies.nl

Plaats een reactie

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?