TIPS ALS JOUW HOND UITVALT

HELP!!!
MIJN HOND VALT UIT NAAR ANDERE HONDEN

⦁ Wil jij weten wat WEL helpt als jouw hond uitvalt naar andere honden?
⦁ Ben jij BANG dat jouw hond zich uit zijn halsband wurmt om die andere hond te grijpen?
⦁ Kun jij je hond nog maar net DE BAAS als je een andere hond tegen komt op straat?
⦁ Wil je toch LEUKE DINGEN doen met jouw hond als hij andere honden niet in zijn buurt wil?
⦁ Wil jij je anders VOELEN als je met jouw hond op straat gaat?

ONTDEK:

⦁ Waarom jouw hond uitvalt naar andere honden
⦁ Wat afstand met het uitvallen van jouw hond te maken heeft
⦁ Welke invloed opwinding heeft op de stemming en het gedrag van jouw hond
⦁ Wat de opwinding van jouw hond kan verminderen
⦁ Hoe je zelf met een ontspannen gevoel met jouw hond de straat op gaat

Als jouw hond uitvalt naar andere honden, dan is dat vervelend voor jouw hond, maar ook voor jou.
Er is kennelijk iets waardoor jouw hond gaat uitvallen.
Wat kan er aan de hand zijn? Als je weet wat er aan de hand is, geeft dat ook informatie over wat je moet doen om het uitvallen te veranderen.

TIP 1

Kom er achter WAAROM jouw hond uitvalt naar andere honden!
Heb je jouw hond al van jongs af aan of heb je hem gekregen op latere leeftijd? Wat weet je nog van de geschiedenis van jouw hond? Hoe is hij opgegroeid, hoe was hij met andere honden, vond hij andere honden altijd al niet leuk of wanneer is dat veranderd?
Wat heeft je hond bij jou meegemaakt? Of kun je de vorige eigenaar nog vragen wat jouw hond heeft meegemaakt, VOORAL als het om andere honden gaat?

TIP 2
Kijk eens op welke AFSTAND van een andere hond jouw hond nog helemaal niet reageert als er een andere hond is. Is dat op 5 meter vanaf een andere hond of scant jouw hond de omgeving al af op het moment dat je met jouw hond de deur uit gaat?
Als je weet op WELKE afstand jouw hond reageert op andere honden, dan weet je op welke afstand je minimaal van een andere hond verwijderd moet zijn om er voor te zorgen dat jouw hond niet uitvalt of om te gaan trainen zodat het gedrag van jouw hond verandert als hij een andere hond ziet.

TIP 3
Je herkent het vast wel bij jezelf, het STRESS EMMERTJE wat overloopt en het lontje wat kort is.
Dat is ook zo bij jouw hond. Als jouw hond veel en lang opgewonden is, dan is zijn LONTJE KORTER dan als hij lekker ontspannen is. Dat geldt voor opwinding door NIET LEUKE ervaringen, zoals uitvallen, maar ook voor opwinding door LEUKE ervaringen zoals bijvoorbeeld achter een balletje aanrennen wat jij steeds weggooit, want hij moet zijn beweging toch hebben?
Ga eens na hoeveel opwinding jouw hond per dag heeft en hoe je dat kunt veranderen. RUST kan het emmertje minder vol maken en het lontje minder kort.

TIP 4
Met die corona crisis, nu het minder druk is op straat en iedereen MEER AFSTAND houdt, kan het zijn dat je merkt dat je hond minder uitvalt.
Dat is wel logisch, want juist door veel opwinding / stress bij jouw hond, bijvoorbeeld door het zien, ruiken of horen van andere honden, valt jouw hond eerder uit. Die stress en opwinding bij jouw hond is er ook eerder als dat wat hij niet leuk vindt (die andere hond) (te) dichtbij komt.
Wat merk jij bij jouw hond nu het (hopelijk ook bij jou in de buurt) rustiger is op straat?
Valt jouw hond óók minder vaak uit?

TIP 5
Stress signalen zie je bij een hond als er opwinding is. Opwinding kan er zijn bij wat leuks of bij iets wat een hond niet leuk vindt (bijvoorbeeld het zien van een andere hond). Als jouw hond uitvalt, komt dat doordat hij op dat moment teveel stress in zijn lichaam heeft. Hij heeft een te kort lontje op dat moment, zijn stress emmertje stroomt dan over. Als je uitvallen wilt voorkomen, dan moet je voorkomen dat er teveel stress cq opwinding is bij jouw hond.
Welke stress signalen zie jij bij jouw hond? En wanneer is dat dan?

TIP 6
Dat er stress ontstaat bij jouw hond is voordat hij uitvalt te zien aan de “stress signalen”.
Als jouw hond ontspannen genoeg is en de afstand tot een andere hond groot genoeg is, zie je geen stress signalen bij jouw hond.
Geen stress signalen = er is geen opwinding en jouw hond zijn stress emmertje stroomt niet over, hij valt niet uit.
Hoe groot is de afstand tot een andere hond voordat je bij jouw hond stress signalen ziet?

TIP 7
Snuffelt jouw hond ook zo graag? Snuffelen is natuurlijk gedrag voor jouw hond, het geeft hem informatie en het KAN hem laten ontspannen. KAN ja, want als jouw hond bang is voor andere honden en hij ruikt dat zijn grote vijand in de buurt is, dan is er van ontspanning helaas geen sprake!
Doe je wel eens zoekspelletjes met jouw hond?
Dat vindt hij vast geweldig, maar let dan op WAAR je die doet. En zorg ervoor dat je de spelletjes stap voor stap opbouwt zodat het voor jouw hond LEUK is om te doen. Er moet SUCCES zijn.

TIP 8
Het uit de weg gaan van andere honden zorgt er natuurlijk voor dat de afstand tussen jouw hond en de andere hond groter wordt en misschien zelfs groot genoeg is zodat jouw hond niet uitvalt. Misschien is de afstand tussen jouw hond en die andere hond zelfs groot genoeg dat er geen stress signalen bij jouw hond te zien zijn. Dat is fijn, want dan wordt de stress emmer van jouw hond niet voller.
Maar, de emotie die jouw hond voelt als hij andere honden ziet, hoort of ruikt wordt niet anders.
Welke emotie zorgt er bij jouw hond voor dat hij uitvalt naar andere honden?

TIP 9
Als jij jouw hond echt wilt helpen, als jij wilt dat jouw hond zich anders voelt als hij een andere hond tegen komt, dan moet je er voor gaan zorgen dat jouw hond een ANDER GEVOEL krijgt als hij een andere hond ziet.
Is jouw hond bijvoorbeeld angstig als hij een andere hond ziet, dan moet je dat angstige gevoel gaan veranderen.
Wat kun jij doen of heb je al gedaan om er voor te zorgen dat jouw hond zich niet angstig meer voelt?

TIP 10
Hoe is het voor jou als je met jouw hond op straat gaat? Maak jij je ZORGEN dat je misschien die bullebak van een hond van nummer 15 zo meteen weer tegenkomt als je met jouw hond gaat wandelen?
Wat voor een SIGNAAL geef jij jouw hond als je zelf ongerust bent, als je zelf ook de omgeving af scant op zoek naar andere honden?
Natuurlijk moet je proberen het gedrag van jouw hond te veranderen, maar WAT als je daar al mee bezig bent en het werkt?
Wat kun jij dan doen zodat je ZELF rustiger met jouw hond op pad kunt? Hoe kun je je EIGEN gevoel dan veranderen zodat je situaties niet meer hoeft te controleren of vermijden?

Herken jij jouw probleem, jouw situatie?

Wil je hulp om
⦁ het gedrag van jouw hond te veranderen
⦁ jouw gevoel te veranderen
⦁ samen met jouw hond leuke dingen te doen?

Mail mij dan voor individuele afspraken of bestel NU de cursus
je ontvangt dan 3 mails ter waarde van 49.95 euro, nu tijdelijk voor slechts
29,95 euro (incl. BTW).

info@uitvallende hond.nl

Plaats een reactie