Uitvallende hond, een probleem?

Afgelopen tijd zijn er weer een aantal mensen met hun uitvallende hond(je) bij mij op consult geweest omdat hun hond(je) uitvalt naar andere honden.
Dat is vaak een groot probleem voor hond en baas waar je vast en zeker wat aan wilt doen. Een probleem wat eigenlijk steeds erger wordt als je er niets aan doet en niet “de juiste stappen” neemt.
Als je écht een probleem hebt en je wilt dit oplossen, dan gaat dat in kleine stapjes. Het probleem oplossen gaat niet zomaar, het gaat niet snel en er is geen quick fix.

Serieus probleem

Je hebt bij een serieus probleem onvoldoende aan het advies van een mede “hondeneigenaar” of “vrijwillige adviseur”. Je gaat bij een écht probleem naar iemand die voor dit soort problemen geleerd heeft en er ervaring mee heeft.
De “juiste stappen” begeleid ik in een traject van meestal 5 afspraken. Tijdens die afspraken kan ik afstemmen op wat er bij jou en je hond aan de orde is, ik kan de trainingsmethode afstemmen op wat bij jou en je hond past en ik kan inhaken op wat er thuis gebeurd en gedaan is.
Dat noem ik “een individueel coaching-traject”. In dat coaching traject begeleid ik jouw stappen in de training van en met jouw hond. En tijdens dat traject zet jij met jouw hond steeds “de grootst mogelijke kleine stap”.

Speuren

Ik gebruik tijdens zo’n coaching traject verschillende werkvormen. De vraag gaat over jouw hond, de interactie tussen jou en jouw hond maar het kan ook over jou gaan. Wat is er aan de orde en waar kan ik jou en je hond mee helpen.
En een advies wat ik eigenlijk altijd geef tijdens een coaching traject is: ga speuren met je hond. Individueel en in een prikkelarme omgeving beginnen en steeds een zo groot mogelijk klein stapje nemen. En ik begeleid weer de stappen.

Zelf al doen

Je kunt als je een uitvallende hond hebt, al vast tips aanvragen via de website https://www.uitvallendehond.nl en wil je al wat gaan samenwerken en zoeken met je hond: je kunt zoekspelletjes aanvragen via de website: http://speurhondenschoollelystad.nl .

Je kunt ook al veel informatie krijgen en verzamelen door de cursus die bestaat uit 3 mails: iedere week krijg je een mail en de antwoorden kun je ook als voorbereiding op een individueel consult of traject meenemen. De cursus kost nu nog €19,95 en is te bestellen via https://uitvallendehond.nl/waarom-valt-mijn-hond-uit-naar-andere-honden/


Plaats een reactie

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?