Wat doe jij als jouw hond uitvalt

Wat doe jij als jouw hond uitvalt naar andere honden?

Goeie vraag

Dat is een goeie vraag he? Want het is onmogelijk om niet te reageren als jouw hond uitvalt, om dit gedrag van jouw hond te negeren.

Je doet altijd iets, en daardoor gebeurt er altijd iets wat het uitval gedrag van jouw hond versterkt. Natuurlijk doe je dit onbewust. Anders deed je het niet. En het is überhaupt niet eens mogelijk om niet te reageren als jouw hond aan het uitvallen is.

Het is gedrag van jouw hond

Het uitvallen naar andere honden is gedrag van jouw hond. Daar moet uiteraard wat aan gedaan worden en daar heb je waarschijnlijk hulp bij nodig. Wat minstens zo belangrijk is, is het effect van het uitvallen door jouw hond op jou. Wat doet dit gedrag van jouw hond met jou.

Minder samen op pad

Ga jij ook minder met jouw hond naar buiten? Doe je steeds minder met jouw hond omdat hij misschien wel weer gaat uitvallen? Zijn jullie in een negatieve spiraal terecht gekomen en leiden zowel jouw hond als jij en jouw hond samen daardoor een saai leven?

Wie heeft er hulp nodig

Ja, jouw hond. Want die valt uit. Maar hoe is het met jou. Wat is er tussen jouw oren gaan zitten. Welke overtuiging heb jij. Wat zorgt ervoor dat het nog steeds eng is om andere honden tegen te komen, ook al weet je wat je moet doen.

Interactie

Of misschien valt jouw hond eigenlijk helemaal niet zo vaak meer uit, maar ben jij nog steeds bang dat dit wel gebeurt. Wat doe jij dan als je een andere hond ziet. Welk signaal geef jij jouw hond dan.

Uitvallen is gedrag door jouw hond, maar er is ook nog een baas en een interactie tussen de hond en zijn baas.

Meer weten

Wil je hier meer over weten? Ik help je graag!

Plaats een reactie