Wat is het je waard

Als jouw hond uitvalt naar andere honden en jij durft niet meer met hem te wandelen, dan is het je vast heel wat waard om dat probleem te veranderen, kan ik me zo voorstellen.

Dat je niet meer met jouw hond durft te wandelen kan komen doordat er een (gedrags)probleem bij je hond is, of er is een probleem wat misschien met jou te maken heeft of misschien is het wel een probleem wat aandacht en een verandering bij jullie beiden nodig heeft.

Om een probleem te veranderen, moet je gewoontes veranderen. Waar komen die gewoontes vandaan, welke emotie zit daar achter, welk gevoel speelt er een rol. Bij jou en / of bij jouw hond.

Als je doet wat je altijd doet

Je kent het wel dit gezegde: “Als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd krijgt”. Dus, als je een probleem hebt en een verandering wilt, moet je een gewoonte veranderen. En dat is nou precies wat het zo moeilijk maakt: wat moet je dan anders doen, en hoe doe je dat dan.

Gewoontes

Want wat je altijd doet, dat zijn je gewoontes, je vaste patronen, daar ben je je vaak niet eens van bewust. En als je niet weet wat je steeds weer doet omdat het jouw gewoonte is, hoe kun je die gewoonte dan veranderen.

Bewust worden

Stap één is dat je je bewust wordt wat jouw gewoontes zijn. “Wáárom heeft niemand mij dit ooit verteld” is feedback die ik vaak krijg. Nou, dat is best wel te verklaren, want alleen jij kan weten wat jouw gewoontes zijn waardoor jouw probleem steeds terug blijft komen.

Veranderen

Wat ik kan doen is jou coachen zodat jij er achter komt hoe en wat jij zou kunnen veranderen, waardoor jouw probleem ook kan veranderen. Ik kan jou helpen waardoor jij je eigen inzichten krijgt, die niemand anders je kan geven.

En met (gewoontes) veranderen help ik je graag, ik kan je ook inzicht geven in het gedrag van je hond én je vertellen wat je kunt doen om dit te veranderen. Vandaar de naam Hond én Baas.

×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?